tiistai 28. tammikuuta 2014

Puuhapäivä töissä

Maanantai töissä oli laahaava ja sunnuntaisen samea mutta tiistaina inspiraatio iski. Päätin viimein asettua evakkohuoneeseeni Peräkammariin. Huone on vuosia ollut tilapäisten työntekijöiden käytössä. Jokainen heistä on jättänyt jälkeensä jotain ja minä olen antanut niiden olla, kun olen pitänyt omaakin olemistani tilapäisenä. Tänään ne saivat kyytiä. Osan materiaalista hävitin, loput siirsin muualle. Omaa tuotantoa olevat työpöydän röykkiöt perkasin ja laitoin vapautuneisiin kaappeihin. Toin omasta, eikun entisestä työhuoneestani lasten kuvat ja piirrokset, koriste-esineet, kirkasvalon ja ovenpieleen nimikyltin. Jonain päivänä kutsun vielä muuttofirman siirtämään sähköpöytäni.

Meille tulee silloin tällöin rahtia. Rahdin lähettäjä tietää mutta rahdin tuojalle tulee silti useimmiten yllätyksenä ettei lava mahdu hissiin vaan se pitää purkaa ja tuoda sisältö useassa erässä toimistoon asti. Ihmettelin tämänkertaisen yllätetyksi tulleen kuljettajan fiksua ja asiallista käytöstä. Hän kysyi edistäisikö se hommaa jotenkin jos hän rupeaisi tässä raivoamaan. Niinpä. Aika moni aikaisemmista kuskeista on ilmeisesti luullut niin. Outo tilanne: tekisi mieli lähettää positiivista palautetta ihmisestä joka vain käyttäytyi siten kuin kuuluu.

Tänään selvisi ihan sattumalta viimein sekin, miksei etäkoulutukseen osallistuminen ole onnistunut: työkoneisiimme ei ole edes asennettu siihen tarvittavaa ohjelmaa! Olen to-del-la valmis eläkkeelle, 46-vuotiaana. Uudistusten pitäisi palvella ihmistä mutta nyt näyttäisi olevan pitkälti päinvastoin.

Sain ilahduttavan kirjeen, ihan vanhanaikaisesti etanapostilla. Siemenpostia on myös odotettavissa sekä tällä että ensi viikolla. Tänä iltana ehdittiin hetkeksi uloskin, juoksin esikoisen kanssa intervalleja sähkötolpalta toiselle. Kuopuksen kanssa tuli taas pikkukoirakriisi kun olin mennyt pesemään hänen koiransa (jolla oli muun muassa pyyhitty auton ikkunoita). Nyt koira on onneksi jo hyväksytty kainaloon. Kuvan eläimet eivät liity tapaukseen, vaikka likapyykkikorissa noistakin toinen on.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti