lauantai 6. syyskuuta 2014

Kasvisuuntainen mielialahäiriö

Yksi vuoden parhaista päivistä eletty tänään. Masennuksesta ei tietoakaan. Leivoin aamulla gluteenittomat leipäset ja puoliso askarteli munavoin (70 % keiju on ihan parasta "voita" siihen tarkoitukseen). Ja nyt, rumpujen pärinää: kampasin naamani! Laitoin pakkelia ja ripsiväriä! Yli vuoteen en ole meikannut. 

Pakkasin auton täyteen kasveja, nappasin eväät ja kuopuksen mukaan ja ajelin vaihtotapahtumaan. Ja kun olin vauhtiin päässyt, ajoin siitä kilometrin verran ohikin. Kun oikean numeroista taloa ei löytynyt, soitin järjestäjälle ja selvisi että annetussa osoitteessa oli ollut yksi ykkönen liikaa. Tien laitaan oli kyllä laitettu opaste ja piha oli täynnä iloista puutarhaväkeä, mutta sellaisista minulla ei ole mitään havaintoa, ihan sokeana olin ajanut ohi.

Kymmenkunta taimenvaihtajaa, osa perheineen, kokoontui kertakaikkisen ihanassa, viidakkomaisen rehevässä ja syyskuussakin loisteliaasti kukkivassa puutarhassa, vaihtoi sovittuja ja sopimattomia taimia, pakkasi autot vähintään yhtä täyteen kuin ne olivat olleet tullessa, mutta silti taimia jäi mystisesti ylikin. Myös emännän puutarhasta kaiveltiin mukaan yhtä sun toista.

Kahviteltiin ja herkuteltiin nyyttärieväillä kunnes tuli ähky ja puhku. Pikkuväki pisteli poskeensa enemmän nakkeja ja suklaapusuja kuin laki sallii. Lopun päivää he juoksentelivat ja kiipeilivät viidakossa. Oma ipana viihtyi porukassa erinomaisen hyvin, niin lasten kuin aikuistenkin seurassa. Ei tullut äitiä ikävä. Sain vouhottaa kasvien parissa kaikessa rauhassa. Mukaani sain tolkuttoman määrän uusia perennoja, huonekasveja ja ideoita. Olen luullut että puutarhamme on lähes täynnä eikä tänne kohta enää mahdu mitään. Kukkua! Tätä pihaa on hädin tuskin alettu laittaa!

Nostelin kasvit pois autosta ja söin päivällisen perheen kanssa. Koiraystävä soitti ostaneensa toivomani purppurapunalatvat samalla kun osti itselleenkin ja kaivelevansa ylimääräisiä perennoja pihastaan, haluanko. Eipä muuta kuin hakemaan vielä toinen autokuorma kukkia, juuri niitä joita olen kesän jokaisella koiralenkillä ihastellut. Nyt alkaa olla lähes kaikki uuden istutusalueen kasvit hankittuna, hinta nolla euroa. Ja kaupanpäälle ripakopallinen hyvää mieltä.

Väsyttää, uni tullee tuutimatta. Huomenna tiedossa istutuspuuhia. Onneksi tiedän jo valmiiksi useimmille kasveille paikan.

Clematis 'Arabella'


1 kommentti: