torstai 6. marraskuuta 2014

Ahkera kirjekaveri

Puoliso oli onneksi kotona aamulla tokaluokkalaisen kouluunlähtöaikaan. Minä en ehkä olisi saanut lähtemään. Oli muka yhtäkkiä taas kipeä vaikka koko eilisen päivän oli täysin terve. Kuopus nukahti aamupuuron jälkeen vuoteeseeni ja veteli sikeitä hyvän tovin. Näyttää olevan paranemaan päin. Aika vähällä luultavasti päästään tästäkin flunssasta. Ei kai kannattaisi kehua, mutta lapsilla ei ole vuosiin ollut korva- eikä silmätulehduksia tai muita flunssan jälkitauteja. Eilen tunsin itseni kipeäksi. Söin muutaman valkosipulinkynnen ja huuhtelin sarvikuonolla kaksi kertaa. Olen terve.

Lapsen nukkuessa olin pihalla ensin pienen, sitten ison koiran kanssa. Siistin lopunkin etupihan talvikuntoon. Pelasin Pikin kanssa jalkapalloa ja heittelin sille palloa myös jokaisen perennanvarren napsaisun välissä. Liian nopea noutaja.  Puolison kanssa pystytimme lintulaudan ja muut ruokintahässäkät. Ja sitten tulikin talvi.

Koiraystävä oli soitellut sillä välin kun olin pihalla. Totesin ettei hänen puheluihinsa autakaan vastata ettei tule perheenlisäystä. Tällä kertaa sain terveisiä Savun isän kasvattajalta. Hän kehui pennun kauneutta ja reippautta (valokuvien perusteella) ja neuvoi miten koirat saa sopeutumaan toisiinsa. Yllättäen hän ehdotti myös että Pikiä kannattaisi käyttää näyttelyissä, edes yhdessä. Kuvauttaa lonkat ja jos ne on hyvät, käyttää koiraa siitokseen. Sillä tienaisikin. Jokaisesta pentueesta joko yksi pentu tai yhden pennun hinta kuuluu pentueen isän omistajalle. Koiraystävä oli saanut kasvattajan uskomaan että Pikillä on uskomattoman ihana luonne.

Kelasta tuli eilen viisi kirjettä ja tänään yksi. Valtio säästää ja järkeistää. Kaikki kirjeet liittyivät sairaus- ja osasairauspäivärahaani. Ajattelin ensin etten avaa niitä ollenkaan, mutta avasin sentään tänään. Ei niistä mitään tajunnut. Pääasia että jotain tippuu tilille. Eikö niitä mitenkään voisi lähettää sähköpostina? Jos se on liian vaarallista, kai voisi lähettää edes ilmoituksen että sinulle on viesti, käy lukemassa Kelan Omilta sivuilta. Asiakas saisi itse valita paperisen tai sähköisen kirjeen.

Maito meinasi mennä vanhaksi. Tein kaksi pannaria. Tulivat syötyä saman tien. Triglyseridit taputtavat pieniä rasvaisia käsiään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti