tiistai 2. kesäkuuta 2015

Pääsiäiskäpyjä

Nopia viesti vain että aika hyvin sujuu. Puolison kanssa kuljetaan töihin yhtä matkaa, lähtö kuudelta, paluu neljältä, paitsi kun kuopuksen kanssa pitää joka päivä poiketa leikkipuistoon niin viideltä. Vaikka puolisolla on kolmenlaisia työvuoroja, minun lomani alkuun asti on koko ajan tämä sama 7-15 -vuoro. Työpäivät tuntuvat sujuvan tällä tavoin sukkelammin - mutta niin sujuvat illatkin. Pian pitää mennä nukkumaan. Pienokainen nukkuu jo.

Töissä on pitkästä aikaa tolkun tekemistä muutamaksi päiväksi. Osa sellaistakin mistä tunnen selviytyväni.

Lapset saivat ihan kelpo todistukset ja siirtyvät kolmannelle ja kuudennelle luokalle. Ensi syksynä alkava lukuvuosi on se ainoa jolloin kaikki kolme tenavaa ovat samassa koulussa, kun pienokainenkin menee jo eskariin.

Valmistaudun (henkisesti) ensi viikonlopun pieneen puutarhamatkaan ja kesäkuun lopun taimenvaihtotapahtumaan. Sain viimein kesäkukat ja kurpitsat kylvettyä, saa nähdä ehtivätkö kukkia ennen talvea. Olen saanut yhden (1) ötökänpistoksen, joka kutiaa viheliäisesti nyt jo neljättä vuorokautta. Olen kokeillut kaikkea pihkavoiteesta kortisoniin. Onneksi meillä on tuulinen piha ja hyvin vähän ötököitä. Kissan naamasta on poimittu ensimmäinen punkki.

Äitisorsa on nostanut viikonlopun aikana kytkintä jättäen jälkeensä kolmet munankuoret ja kasan untuvia. Kaikkea hyvää nuorelle perheelle, toivottavasti löysivät turvallisesti vesistön ääreen.

Aukioloaikaani tuli maanantaina pieni poikkeus: kesälomaraha. On se toki nyt jo käytetty - velkojen maksuun, NeoLifeen ja ruuvipaaluihin.

Viisivuotias, joka sinnikkäästi pitää Pikku Prinssin Kettu -pehmoaan oravana, tuumaili päivällispöydässä: 

Kun oravilla on pääsiäinen, ne ei saakaan pääsiäismunia vaan pääsiäiskäpyjä. Eikä niiden pääsiäiskävyissä ole suklaata vaan pähkinöitä.
Niinpä. Uuden elämän alkuhan niissäkin piilee, kävyissä ja pähkinöissä, aivan kuten munassa. Hyvin kävisivät pääsiäisemmeeksi muillekin kuin oraville.

Lopuksi ikävä uutinen ihan puskasta päin näköä: avioero lapsen parhaan ystävän perheessä. Onneksi ystävä kuitenkin jää paikkakunnalle asumaan.

Hyvää ötyä!

Malus toringo var. sargentii, marjaomenapensas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti