tiistai 19. toukokuuta 2015

Vanha vaiva, uusi lääkäri

Lomaltapaluu maanantaiaamuna uuden työterveyslääkärin kautta. Ei tarvinnut sanoa kuin en jaksa. Hän oli heti kartalla ja puhui samaa kieltä. Jäi jopa kuva että hän oli ennalta lukenut sairauskertomustani. Enää ei harmita että lääkäri vaihtui. Kilpirauhastulokset hän sivuutti normaaleina, kuten arvelinkin. Bdi-kyselystä tuli tulokseksi 28. Tulos välillä 17-29 viittaa kohtalaiseen masennukseen ja tuo tulos vastaa kyllä omia tuntemuksiani paremmin kuin erikoissairaanhoidon toteamus että olen parantunut.

Työterveyslääkäri sopi esimieheni kanssa neuvottelun ensi viikolle. Työtehtäväni pitää järjestää lukujärjestyksenomaisesti, kunkin tehtävän konkreettiset tavoitteet jakaa viikon pätkiin jotta saan jotain tehdyksi, mielellään katsoa vähän jo myös loman jälkeistä aikaa jotta en kehitä siitä mörköä. Lääkäri antoi myös ajan työterveyspsykiatrille, joka tsekkaa lääkitykseni, kirjoittaa b-lausunnon ja käy kanssani läpi Kelan kuntouttavan terapian ehtoja. Hirvittää jo valmiiksi kuinka kallista Kelan terapia on. Olen jo ennalta vakuuttunut etteivät rahat riitä.

Otin itse esille vaihdevuosien mahdolliset vaikutukset. Lääkäri kysyi olenko harkinnut hormonikorvaushoitoja. Kerroin etten ole perehtynyt asiaan lainkaan. Hän kuvaili lyhyesti hyvät ja huonot puolet, joista mieleeni jäi vain isolla, neonvärisellä välkkyvällä tekstillä kirjoitettu SYÖPÄRISKI. Ystävä sen sijaan kuvailee olemustaan ennen korvaushoitoa zombieksi. Nyt, korvaushoitoa käyttävänä, hän on kuin keväinen peipponen.

Keväät ovat vuosikymmenien ajan olleet minulle henkisesti raskaita. Ystävä nosti esiin ihan uuden, mielenkiintoisen ajatuksen: siitepöly voi vaikuttaa mielialaan! Hänellä on siitä omakohtainen kokemus. Henkisesti vaikeimmat ajat ja siitepölyn huippuajat täsmäävät. Fyysisiä siitepölyallergiaoireita ei ole koskaan ollut, niin kuin ei minullakaan. 

Ennen vanhaan hoidin sujuvasti monet asiat itsenäisesti omasta toimipisteestämme. Sittemmin langat on siirretty isompiin käsiin pääkallonpaikalle syystä jonka Luoja tietää vaan ei kerro. Nyt kun totean unohtaneeni käyttäjätunnukseni ulkoiseen palveluun, en voi enää ottaa yhteyttä ulkoiseen palveluun pääkäyttäjänä entiseen tapaan vaan pitää ottaa yhteyttä pääkallonpaikalle ja kysellä kuka onkaan meillä nykyään pääkäyttäjä. Hä? Mikä? Siis niinku missä? Emmä tiedä sellasesta mitään, mä oon vaan töissä täällä. Sun kannattaa kysyä atk-tuelta. Juu ei kannata. Atk-tuki ei tiedä tästä mitään. Pääkäyttäjä tietää. Jätin yhteydenottopyynnön ulkoiseen palveluun. Jospa siellä tiedettäisiin kuka on meidän firman pääkäyttäjä.

Sunnuntaina kävin pikkuisessa taimenvaihtotapahtumassa ja kuskasin kotiin yli 50 vuotta vanhaa kantaa olevia valkoista syysleimua ja punakeltaista päivänliljaa. Omista viemisistäni menivät hanakimmin kaupaksi ne, jotka juuri nyt kukkivat. Sama ilmiö on havaittavissa myös taimistoilla, kertoi tuttu puutarhuri.

Kevätsynkkyyteni alkulähteillä?

2 kommenttia:

  1. Tossa voi olla kyllä totuuden siemen! Tai koivun. :) Mulla kyllä vaikuttaa allergisoivasti myös kaikki lasten tuottama keväthöyry retkistä juhliin ja takaisin. Puolet asioista unohtuu ja katoaa. Oho, kirjoitan tänne enemmän kuin omaan blogiini. Anteeksihups.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa että kirjoitat. Ajatteles, puolet asioista pysyy mielessä ja tallessa, sehän on aika hyvin! :)

      Poista