keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Päivänselvyyksiä

Taivaslaulu. En voi varmaksi sanoa (koska en muista muita) että olisi paras lukemani kirja mutta viiden parhaan joukossa varmasti. Poikkeuksellisen kaunista kieltä, mukanaelettäviä tunnelmakuvia, aidon tuntuisia, kirjailijan syvällisesti tuntemia kertojia.. En minä osaa kirjoja arvostella, pilkkoa osiin, selittää tyhjiin. Suomen kielen opintonikin kaatuivat aikoinaan kirjallisuuden tulkintaan. Sanonpahan vaan että Taivaslaulusta tykkään. Paljon. Pari seuraavaa kirjaa on jo yöpöydällä odottamassa. Nykyään jaksan taas lukea. Jos vain ehtisin. Kevät tulee niin kovaa vauhtia että ihan kohta alkaa se noin puolen vuoden jakso jolloin kaikki vapaa-aika menee pihalla.

Pihalla olen työaikanakin. Työtehtävät eivät maistu, niihin tarttuminen on kertakaikkisen ylivoimaista. Ajelehdin vain, odottelen että kello tulisi neljä. Päivät ovat pitkiä. Aivan kuin kärsisin vankilatuomiota. Osin omaa vikaa: en ole käyttänyt esimiehen minulle myöntämiä ylimääräisiä ulkoilupuolituntisia kuin silloin tällöin. En tiedä miksi. Ei vaan saa lähdetyksi.

Töissä on muuteltu huoneesta toiseen. Uuden työntekijän tulo ja minun virallinen muuttoni peräkammariin aiheuttivat ketjureaktion, jonka seurauksena on kärrätty paljon tavaraa varastoon ja vielä enemmän roskiin. On pidetty valehtelijoiden klubia ja ihmetelty milloin mitäkin vuosikymmenten takaista toimistotarviketta tai uudempaa piuhahässäkkää. Nyt pitäisin jo mielelläni pari vähän rauhallisempaa omaan kammioon piiloutumispäivää.

Loppuosa tästä päivityksestä sisältää kovia sanoja. Sinua on varoitettu.

Muista kulttuureista tulleet nuoret miehet tekevät paljon rikoksia Suomessa. Aivan erityisesti raiskauksia. En tiedä millä tarkkuudella kulttuuritaustoja on tilastoitu, mutta julkeasti veikkaan että muslimimaista tulleet edustavat aika isoa osaa tästä porukasta.
Ulkomaan kansalaisten osuus kaikista Suomen käräjäoikeuksissa tuomituista oli 9,1 prosenttia vuonna 2009, kun ulkomaalaisten osuus Suomen väestöstä on noin neljä prosenttia, ilmenee Tilastokeskuksen julkaisemista rikostilastoista. 
Hys hys! Jos tämän asian ottaa esiin, saa päällensä lähes kivisateen. Ja kivet ovat nimenomaan kantasuomalaisten käsissä. Suomalainen media vaikenee. Minäkin vaikenen, on pakko. Paitsi täällä, anonyymina. Tai tässä kansalaisaloitteessa. Työpaikan kahvipöydässäkin puhuttiin tänään painokkaasti siitä ettei ole pienintäkään syytä nostaa esiin rikoksentekijöiden (tässä tapauksessa Tapanilan raiskaajien) kulttuuritaustaa. On kuulemma jopa syytä toivoa että he olisivat kantasuomalaisia jotta rasistit eivät taas saisi vettä myllyynsä. Minulle on päivänselvää mistä kulttuurista tekijät ovat peräisin eikä minusta ole mitään syytä olla tuomatta asiaa julkisuuteen.

En ole kyvytön ymmärtämään, että osin juuri kantasuomalaisten törppöyden ja rasismin vuoksi monella ulkomaalaistaustaisella on karu lapsuus ja nuoruus, rikkinäinen sielu ja suora tie kohti syrjäytymistä. Ulkomaalaistaustainenkin rikollinen on silti yhtä lailla rikollinen. Päätä ei pidä silittää.  Syrjäytyneimmänkin tulee ymmärtää, että länsimaissa naisrauha koskee myös naisia jotka kulkevat ilman saattajaa eivätkä pukeudu näin.

Ei sen puoleen, Suomen oikeuslaitos tuntuu paijaavan kaikenmaalaisten raiskaajien ja pedofiilien päätä. Tällä viikolla luin lehdestä kuinka naisystävänsä tytärtä kymmenen vuotta - viisivuotiaasta alkaen - hyväksikäyttänyt mies joutuu maksamaan lapselle korvauksia tilapäisestä psyykkisestä haitasta. Tilapäisestä! Samassa lehdessä kerrottiin ettei oikeuslaitos juuri määrää rattijuoppojen autoja valtiolle menetettäviksi vaikka se on ollut mahdollista pitkästi toistakymmentä vuotta. Minusta tämäkin asia on päivänselvä: rikoksentekoväline kuuluu valtiolle. Olipa se autotallissa tai housuissa. Autot myyntiin ja nekin euroset valtion talouden tukemiseen.

Nyt pöyristellään kansanedustajaa joka torppasi paperittomien terveydenhoitolakialoitteen. Tietenkin sairaan tulee saada hoitoa, olipa hän maassa laillisesti tai laittomasti. Mutta on hyvä muistaa sekin, että Suomessa ei yleensä nykyään pääse julkisen terveydenhuollon puolella hoitoon, oli papereita minkä verran hyvänsä. Lastensairaalaan kerätään rahaa kansalta. Vanhukset ovat heitteillä. Omalääkärille pääsee heti kahden kuukauden kuluttua. Vielä yksi päivänselvyys: paperittomien ilmaisesta terveydenhuoltoautomaatista tulisi oikopäätä vetonaula. Kansanedustaja Kari Rajamäki on sankarini.

Pääsääntöisesti kuitenkin edelleen vältän seuraamasta uutisia. Erityisesti politiikkaa. Vielä erityisemmin ulkomaan uutisia. Koetan olla otsalohkolleni armollinen. 

Maaliskuussa kello 18



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti