torstai 23. huhtikuuta 2015

Munakeiju ja Seisova Pöytä

Alkuviikko oli vauhdikas. Edustushommia suuren yleisön keskellä, uuvahdus, niskajumi ja päänsärky. Tori.fi-ostoksia, Lidl-isku, puolen päivän palaveri, työlounas, näkötorni, koirakoulu. Keskiviikon vastaisena yönä vatsakipu ja selkäkramppi, kierittelyä tennispallosukan päällä. Töissä kevätpäivän seisaus ja täydellinen aivonpimennys. En pysty tähän. Apua! Minun täytyy päästä täältä pois! Pää hajoaa! Ajattelin soittaa työterveyshoitajalle. En soittanut. En tehnyt mitään muutakaan. Lamaannuin ja istuin pää sumussa, yhä tennispalloa selässä kieritellen. Onko tämä vain seurausta huonosta yöstä vai romahdanko?

Palaverissa tarjoilin työkavereille coctailpiirakoita, munavoita ja ruissipsejä. Jos munavoin tekee voista, siitä tulee kovaa ja murumaista, hankalaa levittää ja saada pysymään leivällä. 70-prosenttisesta Keiju-margariinista tulee parempi. Niinpä:
 - Onko tää munavoi sun itse tekemää?
- Munakeiju.
- -- Mitä?
- Se on munakeijua. Eikä mitä tahansa munakeijua, vaan lähiluomumunakeijua.
Lähiluomumunat maksavat noin 30 senttiä kappale. Eihän minulla oikeasti olisi niihin varaa. Marketin munat maksavat murto-osan tuosta enkä toistaiseksi ole huomannut maussa ja käytettävyydessä eroja. Yksi tärkeä ero on kuitenkin olemassa. Virikehäkissä kanat ovat häkissä. Lattiakanalassa heikommat nokitaan hengiltä ja tallotaan jalkoihin. Luomukanat sen sijaan elävät hyvän elämän kanamaisissa olosuhteissa. Eläköön luomukanala!

Puutarhassa kukkii. Puut ja pensaat pukkaavat hiirenkorvia ja ensimmäiset öttiäiset pörräävät. Keskimmäinen lapsi ilmoitti ettei tule ulos niin kauan kuin siellä on ampiaisia. Koetamme vakuuttaa hänet siitä että ampiaiset ovat kiinnostuneita kukista, eivät ihmisistä. Ei tarvitse hypätä järveen niin kuin Aku Ankassa ehtimiseen tehdään. Kavahdan minäkin mesipistiäisiä, eipä silti. Puistelen leppäkertut ja perhosetkin päältäni jos sattuvat tulemaan kylään.

Isomman partiolaisen lauma järjesti pienemmän laumalle inkkariaiheisen partiotaitokisan. Tietovisarastilla oli monivalintatehtäviä. Mikä näistä oli kuuluisan intiaanipäällikön nimi:
- Istuva Härkä
- Roikkuva Räkä
- Seisova Pöytä
Tuohon olisin ehkä tiennyt oikean vastauksen. Sen sijaan viidesluokkalaisen kokeissa reputtaisin. Jäisin luultavasti luokalle. Musiikin koe: Millä aikakaudella nämä säveltäjät elivät? Mainitse kaksi heidän sävellystään. Uskonnon koe: Mainitse neljä asiaa, joihin saa oikeuden kun pääsee ripille. Mitä muita nimityksiä ehtoollisesta käytetään? Huh. 

Tänään tuntui yhä siltä että työpaikasta on päästävä pois. Kirjoitin työterveyshoitajalle avunpyynnön sähköpostilla. Ja tuhosin sen. Vedin herneen nenään itse aloittamastani nettikeskustelusta. Poistin facebook-kavereistani kaikki muut paitsi lähimmät naapurit ja sukulaiset. 25 jäi jäljelle. Tilasin todistuksia opiskelupaikan hakua varten. Aloitin kirjan kirjoittamisen. Ja hukkasin kamerani.

Kuutamohortensia, Hydrangea paniculata 'Praecox'

1 kommentti: