keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Sitaatteja

"Pidemmän päälle jos aikoo ratsastaa, olis hyvä olla hevonen."

Olin tänään pitkästä aikaa ihan yksin kotona. Istuin kolme tuntia takan ääressä lukemassa ja polttamassa vanhoja teinikalentereitani ja päiväkirjojani. Oi niitä kaikkia aikoja. Olen aloittanut päiväkirjan pidon yhdeksänvuotiaana ja ollut tuottelias kirjoittaja. Tuhkaa tuli paljon ja huomenna pitää vielä jatkaa. Kaikkein kipeimmät nuoren aikuisuuden ja traagisimman lemmen sivut ovat vielä lukematta. Olin suunnitellut tätä jo pitkään eikä se liity suoranaisesti tämänhetkiseen tilaani. Nyt vain sattui olemaan sille aikaa. Elämän tässä vaiheessa voi kai jo todeta, että suurella todennäköisyydellä kukaan ei tule tarvitsemaan noita päiväkirjoja elämäkertani kirjoittamiseen. Lukeminen herätti muistikuvia mutta yllättäen ei suuria tunteita eikä kritiikkiä itseäni tai elämääni myllertäneitä ihmisiä kohtaan.

Alun sitaatti on yläasteaikaisen biologianopettajani lausahdus. Keräsin opettajien ja luokkatovereiden päästöjä teinareiden loppuun, oppikirjojen reunoihin ja vihkojen sisäkansiin. Rakastin kielellistä ja tilannekomiikkaa jo silloin. Näyttää myös siltä että olen rakastanut ranskan kieltä, kissa Karvista ja hieman myöhemmin paritanssia yli kaiken. Monissa elämän käänteissä juuri tanssi on ollut se, josta olen saanut voimaa.

Lääkärinlausunto B-ykkösestä:

F32.1: keskivaikea masennustila. BDI 27-29 pistettä. BBI kokonaispisteet 56 vastaten persentiiliä 90 ja sopien kohtalaiseen työuupumukseen. Kaikissa osa-alueissa: väsyminen, kyynisyys ja ammatillisen itsetunnon aleneminen havaitaan työuupumuksen merkit. Keskivaikean masennuksen kriteerit täyttyy: masentunut mieliala, kiinnostuksen vähentyminen asioihin, väsymys, keskittymiskyvyn ongelmat, itseluottamuksen vähentyminen. Persoonallisuuden piirteissä tunnollisuus, asioiden hyvin hoitaminen ja vaativuus itseä kohtaan korostuneet. Masennuksen takia kyky oppia uutta alentunut, kyky keskittyä heikentynyt ja arvio omasta suoriutumisesta tullut epäluotettavammaksi. Muistin ja aloitekyvyn heikkenemistä, motivoitumisen vaikeutta.

Ystäväni oli tänään hyvin lähellä ajaa peurakolarin. Peura kiltti, älä mene tielle!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti