torstai 2. lokakuuta 2014

Lisävalot päälle

Suloinen aurinkoinen syyspäivä. Ruska alkaa olla kauneimmillaan. Taas uusi sangollinen vappilosuhveroita tarttui mukaan metsästä. Näin se on mennyt joka syksy: kun puutarhassa vouhkaaminen vähän hellittää, sammalikon skannailu alkaa ja jatkuu pahimmassa tapauksessa pitkälle marraskuulle. Koiran kanssa on paljon mukavampi kömpiä mättäikössä kuin tallustaa tien reunaa pitkin. Piki saa metsässä mahtavia juoksuhepuleita. Se syöksyy yhtäkkiä sata lasissa jotakuinkin suoraan ylitseni sinne ja takaisin, sinne ja takaisin ilman mitään syytä. Lapsi leikkii.

Kotipihan ruskaa

"Postin kadottama" huuto.net-ostokseni tuli tänään. Hyvä sekin, ei ainakaan rikosilmoitusta tarvitse ruveta väsäämään. Täytyy vain painaa nimimerkki korvan taakse etten toiste erehdy tekemään kauppoja hänen kanssaan. Myös uusi sim-korttini tuli tänään. Mitä isompi puhelin, sen pienempi kortti.

Oli puolison vuoro olla etana. Auto oli siis käytettävissä. Kävin shoppailemassa, ostin yhden loisteputkivalaisimen lisää keittiön työtason ylle. Tarvitsen paljon enemmän valoa kuin muut perheenjäsenet. Vaihdoin myös koko poppoon hammasharjat. Kolmen kuukauden välein on helppo muistaa vaihtaa kun aloittaa tammikuun alussa uudella harjalla.

Aronia

Isot tytöt ovat kertoneet että verenpisaran pistokkaat selviytyvät vesilasissa talven yli. Omani eivät kyllä siltä näytä. Emokasvit ovat vielä elämänsyrjässä kiinni mutta pikkuisen epäilen niidenkin jaksamista, puhumattakaan keijunmekosta. Pelargoneistakin kannoin osan sisälle, ne ovat toistaiseksi ihan hyvässä hapessa. Kaikenlaista hoivattavaa sitä ihminen itselleen kerääkin, vaan eipä noista raatsi luopuakaan. Saahan tätä talvetushommaa kerran kokeilla, kävi miten kävi. Sain hiljattain vaihtarina myös kaksi brugmansian kapulaa. Ne näyttävät vähän liiankin elinvoimaisilta, kasvavat niin että suhina kuuluu. Lokakuun kunniaksi sytytin illalla ensimmäisen kasvivalon.

Lapset taisivat tehdä tänään uuden mahdottomuusmaailmanennätyksen. Ei siitä sen enempää, mutta nyt kyllä väsyttää. 

Pilvikirsikka, Prunus pensylvanica

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti