lauantai 23. elokuuta 2014

Päivä paistaa risukasaan

Hyvän tuulen päivä. Istuttelin jo pikkutaimia täyttä häkää kun muu perhe suoriutui aamiaiselle. Lapset jäivät keskenään kotiin kun minä lähdin Pikin kanssa "nopealle" lenkille ja puoliso lähti viemään autoa korjattavaksi. Tuulilasinpyyhkijät katsoivat hyväksi pysähtyä pystyyn keskelle lasia. Hirvitti jo valmiiksi mistä rahoista tämäkin remppa maksetaan.

Pikainen lenkkini tyssähti koiraystävän pihaan. Colliet temmelsivät tukka hulmuten ja emännät jaarittelivat pitkät pätkät. Minä kiersin osoittelemassa sormella mistä kaikista kasveista haluan siemeniä. Mukaan lähti myös muutama taimi.

Kun palasin kotiin, puolisokin oli juuri tullut ja nosti autosta jotain mustaa murikkaa. Pyyhkijäremppa oli käynyt kirjaimellisesti käden käänteessä ja sen hinnaksi tuli tarjota korjaajalle kyyti lähikauppaan. Puoliso vei korjaajan kauppaan ja osti samalla meille kalan. Kun korjaaja näki kalan, hän kysyi haluatko savustuspöntön. Niin mies tuli kotiin ilmaiseksi korjatun auton ja ilmaisen savustuspöntön ja -purujen kanssa. Kohtuuhintainen korjaamo. Ja älyttömän hyvää kalaa.

Lounaan jälkeen tein pullataikinan, keräsin omistakin perennoista kypsiä siemeniä kuivumaan ja jatkoin istuttelua. Kohta on kaikki taimet maassa - kunnes kahden viikon päästä on taimenvaihtopäivä ja kuskaan kotiin uuden kukkakuorman.

Tummia pilviä purjehti taivaalla mutta koko päivänä ei satanut. Ripustin kaksi koneellista lakanapyykkiä ulos kuivumaan ja viikkasin eiliset kolme koneellista kaappiin. Useimmiten tuo viimeinen vaihe tuntuu ylivoimaiselta ja lykkään sitä kunnes välttämättä tarvitsen pyykkikoria. Tänään sekin sujui tuskitta. Vaihdoimme kaikille täkit kesäpeittojen tilalle. Lapset eivät rähjänneet paljonkaan ja ulkoilivatkin riittävästi. Tietokoneelta sain heidät pois katkaisemalla talosta sähköt. Kävin kuopuksen kanssa puolison parturissa. Lopuksi sauna. Joinakin päivinä näköjään kaikki sujuu. En muistaakseni edes etsinyt koko päivänä mitään hukassa olevaa.

Lohilounas kypsyy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti