lauantai 4. tammikuuta 2014

Saalistaja

Valittaminen sen kun jatkuu. Ajelin isolle kylälle koska lähikaupasta ei saa meidän perheen suosikkiruisleipää kuin kahtena päivänä viikossa. Kotiin tultua huomasin, että ostamani esipaistettu patonki on homeessa. Koska kerta ei ollut ensimmäinen, pakkaus oli ehjä ja parasta ennen -päiväys vasta helmikuun lopussa, laitoin palautetta valmistajalle.

Käytämme paljon kauppojen parasta ennen tänään tai huomenna -tuotteita, joita saa kolmen- tai viidenkymmenen prosentin alennuksella. Siitä ei tule köyhä olo, pikemminkin maailmanpelastajafiilis. Tunnen tehneeni sekä ekologisen sankariteon että onnistuneen saalistusmatkan kun tuon kotiin läjän päiväyselintarvikkeita. 

Meillä myös käytetään silmiä ja nenää ruuan arviointiin sen sijaan että todetaan pelkän päiväyksen perusteella tuotteen olevan pilalla. Useimmiten se on parhaimmillaan. 

Sama voitonriemuinen pelastaja-saalistajafiilis tulee onnistuneesta kirppariretkestä. En löytänyt varjostimia mutta toin lapsille ulkoiluhousuja. Hyväkuntoisia housuja on mukava ostaa kahdella eurolla kirppikseltä kun tietää että kaupassa ne maksavat vähintään neljäkymppiä. Reikä tulee polveen yhtä nopeasti, olipa hinta kumpi hyvänsä. Tällä viikolla on hajotettu ja paikattu kahdet housut ja sama tahti ilmeisesti jatkuu läpi talven, sillä armahtavaa lunta ei ole näille seuduille luvassa.

Kun palasin kotiin, kaikki keittiön vaakasuorat tasot olivat täynnä vastaleivottua omenapiirakkaa. Anoppi.

Katsottiin taas porukalla luonto-ohjelma minkä jälkeen loppuillan meillä asui alati nälkäinen keltapääkaljukkaan poikanen perheineen. Poikaselle kannettiin hiki päässä sammakoita jotka se nielaisi kokonaisina niin että jalat vain sätkivät nokan raossa. Lisäksi se sai muun perheen tavoin savukalaa ja paahdettua ruisleipää, sitä maailman parasta.

Tänään olen erityisen kiitollinen housuista ja siitä, että sain herätä, jos nyt ei ajoissa, niin kuitenkin aamulla eikä tuntunut siltä kuin minut olisi raastettu hereille kesken makeimpien unien.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti