tiistai 22. heinäkuuta 2014

10009

Kymmenentuhatta klikkausta tuli blogissa täyteen. Todellinen lukema on ehkä enintään kahdeksantuhannen kieppeillä. Sori vaan kaikki ukrainalaiset, singaporelaiset ja malesialaiset lukijani, en usko teihin. Eikä klikkaus tietenkään merkitse sitä, että suomalainenkaan kävijä olisi lukenut tekstejäni. Kiitos sinulle, joka luet.

Pienokaiselle piti syöttää jokainen ateria tänään. Isommat taisivat olla aika vähällä ruualla, ehkä parin paahtoleivän varassa koko päivän. Pieni oli aamupäivällä kanssani auringonpaahteisella pihalla kastelemassa letkulla sanomalehtiä ja uittamassa niitä kottikärryissä. Vesi on ylivoimaisesti paras kesälelu. Isommat eivät nenäänsä pihalle pistäneet paitsi toinen kävi pari kertaa pissattamassa koiran. Toiseen en saanut kontaktia koko päivänä. Illalla loputon huuto kun en päästänyt häntä tietokoneelle.

Kastelimme sanomalehtiä eilen kanttaamani uuden istutusalueen katteeksi. Nurmikkoa ei ole tarpeen kaivaa pois eikä kääntää nurin. Tiivis sanomalehtikate vain päälle ja sitten multa. Tai minun tapauksessani hevonkakka. Katteen alla nurmikin muuttuu mullaksi ja istutettavat kasvit saavat aikanaan hyödykseen vielä nurmea varten aikoinaan levitetyn kasvualustankin. Olenkohan vielä koskaan ollut niin likainen kuin tänään, suorastaan limainen. Kuorrutus sisälsi aurinkovoidetta, hikeä ja hevonkakkaa. Suihkussa oli aika mukava käydä.

Esittelin mattohaaveeni puolisolle ja yhdessä totesimme ettei super shaggyni anna minulle rauhaa ennen kuin se lepää olohuoneen lattialla. Nettikaupassa olivat ryijymatot neljänkymmenen prosentin alessa. Tilasimme suuren vihreän maton. Maksoin sen tyhjentämällä lapseni tilin, kaikki kahdeksan vuoden aikana kertyneet rahat. Onko hullumpaa kuin tilata juuri nyt uusi matto johon ei ole muka ollut varaa kymmeneen vuoteen? Juuri nyt kun kumpikin puoliso on Kelan tukien varassa?

Huomenna vien puolison seitsemäksi töihin ja lapset päivällä psykoterapeutin vastaanotolle. Tuntuu ettei minulla ole siellä mitään sanottavaa. Luultavasti kuitenkin on. Jostain syystä sanainen arkkuni aivan revähtää auki aina kun astun hänen ovestaan sisään. 

Hattarat taivaalla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti