keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Sininen ja valkoinen

Istuin kuistin portailla varjossa, rapsuttelin koiraa ja katselin poutapilviä. Olin luultavasti aika lähellä sitä olotilaa minkä lääkäri on määrännyt. Oli niin kuuma etten viitsinyt tehdä mitään. Sisällä talossa vielä kuumempi. Iltapäivällä ruuanlaiton jälkeen tuli onnekas sähkökatko, tällä kertaa syynä joku muu kuin minä. Sain lapset pihalle ja laitoin heille sadettimen. Kasteltiin siinä vähän koiraakin.

Istuin terassilla päivänvarjon alla, jalat toisella tuolilla, ja täyttelin kuvalehden sanaristikkoa. Makaronilaatikko oli uunissa ja lapset naapurissa. Olin luultavasti aika lähellä sitä olotilaa minkä lääkäri on määrännyt. Edes minä en viitsi nyt valittaa helteistä kun niin pitkään oli kylmää.

Ukonkello, Campanula latifolia

Keräsin pitkin poikin lojuneet heinäseipäät kokoon. Niitä on kymmenen enemmän tai vähemmän tyvestä lahoa. Ovat olleet aiemmin köynnöstukina. Tekisi mieli tehdä niistä jotain mutten vielä keksinyt mitä. Puolison kanssa pystytettiin taas muutama metri lisää verkkoaitaa tontin perälle harjaterästen avulla.

Illalla (yöllä) lapsia oli vaikea saada nukkumaan. Pienimmälle kannettiin kahdenistuttava sohva terassille, seinää vasten niin että lapselle muodostuu pesä. Puoliltaöin kaksi vanhempaa kuljeskeli vielä etsimässä nukkumapaikkaa itselleen, esikoinenkin, joka yleensä nukkuu hyvin ja ajoissa. Oma sänky ei tunnu olevan vaihtoehto kenellekään. Pitää suostutella puoliso pystyttämään teltta. Ihmettelen miten minulta meni näin monta vuotta tajuta että voisin nukkua terassilla helteiden ajan. Ai niin, ehkä siksi kun valokatteen alunen on toiminut aiempina kesinä klapiliiterinä. Ja toimisi vieläkin, ellen olisi keväällä päättäväisesti kärrännyt klapeja talon seinustalle.

Saatavilla myös valkoisena.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti