keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Asian vierestä: rasismia tuutin täydeltä

Suomen lippu! Aika monen muunkin maan lippu! Niissähän on risti, taevas tule appi. Pois pois vaan. Eikä lipuissa oikeastaan saisi olla mitään väriäkään, värithän symboloivat kaikenlaista, mitä kellekin, ja loukkaavat varmasti jotakuta. Harmittaa kun muslimit saavat nyt kansan paheksunnan niskaansa vaikkeivät tiettävästi ole sanoneet halaistua sanaa suvivirrestä ynnä muista kristinuskoon pohjautuvista kulttuurisista asioista. Eivät he vaadi minkään kieltämistä. Ehtasuomalaiset vapaa-ajattelijathan ne alituiseen äänessä ovat. Laittaisin mieluusti lainausmerkkeihin tuon "vapaan". Tunnen itseni taviskristittynä huomattavasti vapaammaksi uskomaan ja olemaan uskomatta kuin varmasti yksikään vapaa-ajattelija.

Ärsyttää minua kyllä sekin että maahanmuuttajien oikeuksia valvotaan aggressiivisesti, nimenomaan tietty osa kantasuomalaisista pitää niistä ääntä, ja jos joku rohkenee olla kriittinen, hän saa tuota pikaa rasistin leiman. Niin kuin minä nyt, kun sanon, että maassa maan tavalla on oikeasti hyvä neuvo. Jos haluat asua Suomessa, sopii minulle, kunhan noudatat Suomen lainsäädäntöä. Et ympärileikkauta etkä pakkonaita lapsiasi tai tapa heitä "kunniasi" vuoksi.

Tiesitkö, että EU-lain hyväksymässä islamilaisessa halal-teurastuksessa viilletään eläimeltä kurkku auki ilman tainnutusta? Islamin uskonnollisten johtajien mukaan eläin ei tunne kipua kunhan ei näe veistä. Halal-lihaa saa nykyään vapaasti tuoda Suomeen. Suvaitsevaiset suomalaiset pitivät sitä monikulttuurisuuden edistämisen kannalta välttämättömänä. Vastustajat leimattiin rasisteiksi. Tiedotusvälineet ovat nähdäkseni olleet asiasta hyvin hiljaa. Kohta lienee poliisi minunkin oveni takana uskonrauhaa loukkaavan blogikirjoittelun vuoksi.


Niillekin ihmisille, jotka eivät usko mihinkään korkeampaan voimaan, maallistunut suomalainen evankelisluterilainen usko on todennäköisesti huomaamattomuudessaan mieluisampi vaihtoehto kuin muut uskonnot. Vaikuttaa näet siltä, että enemmistö Maan asukkaista on niin alkeellista väkeä että uskoo yhä johonkin. Uskonnottomuus on häviävän pieni ilmiö. Vaikka kuinka keuhkoaisi, on vaikea elää elämänsä tällä planeetalla törmäämättä jonkin uskonnon näkyviin vaikutuksiin elinympäristössään.

Muuten olen hakannut halkoja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti