maanantai 24. maaliskuuta 2014

Jo Frost, muuta meille!

Ilonaiheita tänään: aurinkoinen ja lempeä sää, hyvä fyysinen vointi, pitkä rauhaisa oleskelu metsässä ja puutarhassa koiran kanssa, makeat päiväunet, anopin kaipaaman kirjeen saapuminen. Murheen aiheita: tottelemattomat lapset. Anoppi kertoi että siinä vaiheessa kun oli pitänyt olla jo koulumatkalla, tehtiin vasta läksyjä kotona ja kouluun lähdettiin viittä vaille. Sietämätöntä. Ajoissa lähtemisestä on sentään tässä talossa saarnattu jo viisi vuotta. Ja läksyt tehdään tietenkin iltapäivällä eikä aamulla.

 Lumikkotie

Viiden aikaan lapset pelasivat muistipeliä ruokapöydällä. Kehotin seuraavan erän jälkeen siivoamaan kortit pois, ruoka on tulossa. Kehotin useamman kerran ihan kuuluvallakin äänellä. Peli ja kihinä jatkui vain. Tössähdin että ei sitten ja painelin peiton alle itkemään. Muutaman minuutin päästä päätin että ei tämä nyt tällaistakaan voi olla. Palasin keittiöön kitarisat edellä, viskelin kortit menemään ja paiskoin ruuat pöytään. Kellään ei ollut kivaa.

Palokärjen työtä?

Vanne alkoi puristaa päätä eikä ole hellittänyt koko iltana, ei edes iltalenkillä, jonne pääseminen tuntui kyllä helpotukselta. Hampaita pestessä tuntui lievää huimausta, liekö sekin psyykkinen oire. Tämä on niitä päiviä jolloin olen varma että kaikkien muiden lapset ovat kilttejä ja kuuliaisia, noudattavat sovittuja sääntöjä, hoitavat kouluasiansa, ulkoilevat ja harrastavat vapaaehtoisesti ja omasta halustaan ja minulle on osunut ne maailman ainoat tottelemattomat, epäluotettavat, kovakorvaiset ja -ääniset perässävedettävät tenavat. Todellisuudessa kai kaikki lapset ovat toisinaan kaikkea tuota mutta kaikki äidit eivät ole tässä jamassa.

Tikkametsä aamuauringossa

Muistui mieleen tunnelmat ensimmäisen avioliittoni ajoilta. Olin vastavalmistunut työtön, kokonaan puolison tulojen varassa. Oli suuri ponnistus päästä edes sängystä ylös siihen mennessä kun hän tuli töistä. Muutama vuosi kului ja suhde alkoi ahdistaa. Halusin eron mutta tunsin etten voi tehdä niin inhottavaa temppua kiltille, kunnolliselle, moitteettomalle miehelleni. Makasin hiljaa sängyssäni ja toivoin että jompikumpi meistä kuolisi, se olisi ainoa tapa päästä tilanteesta eteenpäin. Nyt oivallan että ehkä jo kaikki tuokin on ollut masennusta, yli 20 vuotta sitten.

No, mikset sä tule?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti